TEHNOLOGIA A-PRF SI I-PRF

(Advanced Platelet Rich Plasma and Injectable Platelet Rich Plasma)

Interventiile chirurgicale sunt de cele mai multe ori asociate cu durere si disconfort . In urma extractiilor dentare apare un grad variabil de pierdere osoasa care pune probleme ulterioare inlocuirii dintelui pierdut . Toate aceste neajunsuri pot fi semnificativ diminuate prin folosirea tehnologiei PRF .

 

 

  • A-PRF se bazeaza pe obtinerea unor preparate din proteine recoltate din sangele pacientului. Aceste proteine poseda activitate biologica intensa si contin factorii de crestere care stimuleaza si grabesc refacerea tesutului.
  • A-PRF-ul aduce beneficii semnificative tratamentelor de natura chiurgicala (implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei, aditii osoase etc.).
  • In extractiile dentare , A-PRF este utilizat pentru conservarea nivelului osului, care altfel s-ar pierde, pentru a asigura un nivel optim de mucoasa la finalizarea procesului de vindecare , precum si pentru a accelera procesul de vindecare , si diminuarea durerilor postchirurgicale .
  • In implantologie A-PRF se utilizeaza pentru a acoperi zona implantului si/sau a zonei de grefa osoasa , astfel scazand riscul de expunere si infectie. I-PRF are de asemnea un rol crucial : acela de stabilizare a grefelor osoase , acolo unde sunt folosite . Injectarea de I-PRF intr-o grefa de os leaga granulele si o stabilizeaza astfel tridimensional , limitand riscul deplasarii grefei sau pierderea acesteia .
  • In procedurile de Sinus Lift membranele de A-PRF sunt folosite pentru protejarea membranei naturale a sinusului maxilar precum si pentru protejarea materialului grefat
  • In cadrul parodontologiei, implantologiei si chirurgiei maxilo-faciale, agregatele trombocitare joaca rolul de agenti biologici ce asigura legatura dintre diferitele componente osoase sau legatura cu grefa gingivala..

 Combinate cu materiale de aditie, fragmentele de A-PRF atrag celulele mezenchimale si ajuta la neovascularizare. Acest fapt explica osificarea rapida a grefei. Concentratia ridicata de citokine plasmatice si fibrina, exercita un efect osteogen asupra celulelor progenice iar concentratia leucocitelor continute in A-PRF garanteaza actiunea imuna, ce faciliteaza succesul grefelor intinse.

Utilizarea A-PRF in chirurgia orala este revolutionara. Produsele sunt obtinute din sangele pacientului, utilizand centrifuge speciale si au o compatibilitate de 100%  .