EXTRACȚIA DENTARĂ

În cazul dinților afectați irecuperabil prin boala parodontală , prin evoluția cariei dentare sau în urma traumatismelor singura soluție este extracția dentară .Tehnicile și instrumentarul chirurgical modern asigură o extracție atraumatică și o vindecare rapidă .

Clinica noastră dispune de cel mai modern instrumentar și aparatură chirurgicală necesare unei proceduri cât mai simple și rapide indiferent de situația clinică . De asemenea dispunem de echipamentul necesar efectuării de extracții dentare cu conservare de alveolă folosind PRF sau „Tehnica Vampir” care permite menținerea unui volum osos maxim și vindcare accelerată .

EXTRACȚIA ATRAUMATICĂ A DINȚILOR INCLUȘI

Dinții incluși pot genera multiple probleme de la înghesuirea dinților erupți pe arcadă până la chisturi maxilare de mari dimensiuni . În general este recomandată extracția dinților incluși înainte ca aceștia să genereze probleme majore de sănătate . Clinica noastră beneficiează de o echipă chirurgicală bine antrenată și echipamente moderne , care includ  o unitate de PIEZOCHIRURGIE, standardul în chirurgia noninvazivă, unitate de OZONOTERAPIE , pentru combatera oricărui risc de infecție și unitate de LASERTERAPIE ,  care facilitează o vindecare accelerată .

REZECȚIA APICALĂ

Rezecția apicală este soluția cea mai potrivită menținerii dinților pe arcadă atunci când:

  • există fragmente de instrumente blocate în canalul radicular , care nu pot fi îndepărtate ,
  • canalele radiculare ale dintelui sunt inaccesibile ,
  • există leziuni endo-osoase de mari dimensiuni sau dinții aflați sub lucrări dentare fixe prezintă leziuni  endo-osoase .

Utilizând o unitate de PIEZOCHIRURGIE , minim invazivă , se indepărteaza țesutul chistic și se resigilează canalul radicular. Utilizarea PRF-ului facilitează o vindecare bună , rapidă și lipsită de dureri .

SINUS LIFT

Sinusul maxilar este o cavitate osoasă a maxilarului care comunică cu cavitatea nazală și este poziționat deasupra rădăcinilor dinților laterali .În urma pierderii dinților din regiunea laterala maxilară , podeaua sinusului maxilar , în timp, coboară , făcând imposibilă inserarea implanturilor dentare . Procedura de SINUS LIFT presupune ridicarea chirurgicală a membranei sinusale și plasarea unei grefe osoase care să permită inserarea implanturilor dentare necesare . Folosirea PIEZOCHIRURGIEI și a PRF-ului minimizează trauma chirurgicală și asigură o vindecare în cele mai bune condiții .