Albirea dinţilor este procedeul prin care se deschide nuanţa dintelui şi se diminuează până dispar petele din smalţ şi dentină, obţinând dinţi mai albi şi mai strălucitori. Albirea poate fi efectuată extern, când substanța de albire se aplică direct pe suprafața dinților vitali modificați de culoare sau/si intern, în cazul dinților devitali, dupaă ce aceștia au primit tratament endodontic.

Ce metode de albire există ?

  • Albirea dinţilor cu gutiere, la domiciliu Pentru acest tip de albire se realiză o gutieră pe baza unei amprente ale arcadelor dentare în care se aşează gelul de albit (substanţa activă este peroxidul de carbamidă 10% sau 16%). Gutiera poate fi purtată în timpul somnului, iar rezultatele sunt vizibile după 7-14 zile.
  • Albirea dinţilor cu lampă, în cabinet – Albirea cu lampă este o metodă rapidă și eficientă de a aduce culoarea dinților la nuanța de alb dorită, oferind protecție țesuturilor dentare atât pe parcursul ședinței cât și după;
  • Procedura se realizează sub supravegherea personalului medical și este de preferat pentru cei care doresc rezultate imediate. Sistemul de albire cu lampă oferă rezultate remarcabile, obtinându-se o albire cu până la 6-8 nuanțe în numai 40 de minute.
  • Rezultatele sunt spectaculoase chiar dupa prima ședință, efectul de albire fiind de până la 6-8 nuanțe. Procedura de albire se poate realiza etapizat, în reprize de 15-20 minute, în funcție de efectul dorit și de pragul de sensibilitate al pacientului.
  • Efectele durează 6 luni până la 2 ani, în funcție de obiceiurile alimentare ale paciențior și de respectarea indicațiilor medicului;